U Županijskom sudu u Zagrebu su deset državljana Srbije i jedan državljanin Hrvatske oslobođeni optužbe da su kao pripadnici Teritorijalne odbrane Gline izvršili ratni zločin nad civilima u Glinskom Novom Selu, oktobra 1991. Prema nepravosnažnoj presudi predsednice sudskog veća Željke Skomeršić, utvrđeno je da nema dokaza da se događaj desio onako kako je navedeno u optužnici.

Pozitivan primer

Reč je, kaže za “Vesti” predsednik saveza Srba u regionu Miodrag Linta, o jednoj časnoj i poštenoj sudiji koja je utvrdila da Tužilaštvo nije dalo nikakve dokaze i činjenice u postupku.

Prema njegovim rečima, posle niza skandaloznih odluka hrvatskog pravosuđa evo, kako kaže, i jednog pozitivnog primera.

– Ova sudija je odlučila da bude na strani istine i pravde i da ne pošalje u zatvor ljude koji nisu krivi – zaključio je Miodrag Linta.

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac mišljenja je da je to pozitivno iznenađenje, kao i poraz i šamar Hrvatskoj i njenom pravosuđu koje Srbima sudi i presuđuje kao na fabričkoj traci. Predsednici Sudskog veća Željki Skomeršić je odao priznanje na profesionalnosti i hrabrosti, jer je, po objavljivanju presude, očitala lekciju tužiocima koji su sastavljali optužnicu…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here