Pritiskom na taster, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sa predstavnicima kompanije Nestle otvorio novu modernu fabriku za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu i poručio da osnivač Henri Nestle, koji je uspeo da stvori svetskog poslovnog giganta, može da bude uzor za novu i inventivnu Srbiju. Nestle je izgradio novu fabriku pored postojeće i zaposliće novih 220 radnika, a proizvodiće i posnu hranu. Njen godišnji proizvodni kapacitet je 12.000 tona hrane.

Vera u budućnost

Vučić je, tokom obilaska fabrike, istakao da kompanija Nestle nije tražila nikakve podsticaje i da nije dobila subvencije od Srbije.

– Mi ne bežimo od toga i da su nam tražili pomogli bismo investiciju zato što je ona važna za naše ljude – rekao je Vučić i istakao da je za Srbiju važno da što pre dođe do jedinstvenog evropskog tržišta, što je prilika za njen ubrzani rast.

Podsetio je da je osnivač kompanije Henri Nestle stvorio jedinstvenu formulu za dečju hranu i mleko u prahu.

– Reč je o čoveku koji, zahvaljujući svom trudu, genijalnosti, ali i humanosti, prelazi preko svih životnih prepreka i udara temelje jednom od najvažnijih svetskih poslovnih giganata – rekao je Vučić.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here