Diplomatski skandal je da OHR naređuje krnjem Ustavnom sudu poništenje zakona kojim Republika Srpska namerava da u zvaničnu upotrebnu vrati himnu “Bože pravde” i grb Nemanjića, prokomentarisao je najnoviju najavu iz Sarajeva predsednik Skupštine Srpske Nenad Stevandić. Iz RS se ponovo čulo da ne priznaju odluke tog Suda i da je jedini cilj osovine OHR i krnji Ustavni sud da se naudi Srpskoj.

Stevandić navodi da je “to naknadna pamet građanina Šmita” i dokaz potpunog kolapsa međunarodnog prava u BiH i njihova sramota.

Za region mira

– O tome će odlučiti institucije RS, odnosno klubovi i ako Klub Bošnjaka stavi veto, sačekaćemo odluku Ustavnog suda RS – kaže on.

Skupština RS je prethodnih dana, većinom glasova usvojila zakon kojim se kao grb RS uvodi nemanjićki sa dvoglavim orlom i himna “Bože pravde”, koju koristi i Srbija. Podsećanja radi, Ustavni sud BiH je 2006. proglasio neustavnim grb i himnu RS, jer “na njima nisu bili zastupljeni simboli ostalih konstitutivnih naroda”.

U Deklaraciji, usvojenoj 8. juna u Beogradu, istaknuto je da Svesrpski sabor potvrđuje da je Bože pravde svesrpska himna, a dvoglavi orao Nemanjića nacionalni svesrpski grb…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

1 COMMENT

  1. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА СРБИЈИ🇷🇸☦️🇷🇸
    СЛАВА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here