Podgrevanje novih tenzija, izazivanje dodatnog straha kod srpskog stanovništva, ali i priprema domaćeg i međunarodnog javnog mnjena za moguću “širu invaziju” tzv. kosovskih bezbednosnih snaga na sever pokrajine. Ovo je mogući scenario na koji upozoravaju stručnjaci iz oblasti bezbednosti nakon što je krajem prošle nedelje Aljbin Kurti izjavio da postoje “operativni podaci” kako se u srpskim sredinama severno od Ibra pripremaju novi teroristički napadi iza kojih stoje i srpske službe bezbednosti, ali i Vojska Srbije.

Kurtijeve laži

Ministarstvo odbrane Srbije je, odmah, decidno odbacilo ovu tvrdnju.

– Naglašavamo da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, deluju isključivo u skladu sa zakonskim nadležnostima. Zato je notorna laž i potpuna besmislica da se vojni poligoni koriste za obuku bilo kojih jedinica, osim jedinica Vojske Srbije i povremeno MUP-a i da postoje nekakvi planovi za napad na teritoriju AP KiM – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pukovnik Ilija Kajtez smatra da iza ovakvih najava iz Prištine stoji “dobro planirana, sinhronizovana i dobro vođena akcija” usmerena protiv Srbije i Srba na Kosmetu.

– Centri moći koji upravljaju krizom na KiM, ali celom Balkanu povlače poteze kao na šahovskoj tabli. Za njih su figure u toj partiji i opozicija u Srbiji, ali i privremene institucije u Prištini, kao i centri moći u Zagrebu, Sarajevu i Podgorici. Kurti je tu samo jedna od marioneta, jer je osnovni i jedini cilj urušavanje stabilne i slobodne Srbije – ističe Kajtez.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

1 COMMENT

  1. Kurti samo tom izjavom je obrazložio kupovinu novog pješadiskog naoružanja večeg dometa za Vojsku Kosova ne brine on za bezbednosnu situaciju jer zato je zadužen KFOR i NATO to je samo Kvaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here