Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Vučić je rekao da nije optimista po pitanju ishoda sastanka, ali da ide da bi pokazao da Srbija uvek poštuje međunarodno pravo, za razliku od predstavnika takozvane države Kosovo koji mesecima unazad rade na zaoštravanju situacije na terenu.

Vučić je istakao da nema sumnje da je situacija najteža u poslednjih 10 godina i da niko ne sme ni da pomisli da su u pitanju samo tablice.

Predsednik Srbije je gostujući na TV Prva objasnio da je, kad je naša delegacija, koju je predvodila premijerka Ana Brnabić, otputovala u Berlin na samit Berlinskog procesa, gde su sklopljena tri važna sporazuma, Aljbin Kurti taj dan iskoristio da saopšti tri stvari.

“Te tri stvari su dovele do toga da Srbi napuste institucije i da budu uvereni da nema drugog puta. Kurti je po ko zna koji put saopštio da od ZSO nema ništa i da je neće formirati, što je ponovio i prekjuče, ali o tome niko nije izvestio, jer u Beogradu ima mnogo medija na Kurtijevoj strani”, rekao je on.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju “Vesti” koje će se u ponedeljak 21. novembra naći na kioscima.