Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić učestvuje na dvodnevnom samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana koji okuplja lidere 27 zemalja članica EU i regiona. Samitom koji se prvi put održava u regionu kandidata za članstvo u EU, predsedava predsednik Saveta EU Šarl Mišel, a prisustvuje i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Vučić je samit u Albaniju iskoristio za čitav niz bilateralnih susreta, a po dolasku u Tiranu izjavio je da je “važno da Srbija dobije podršku za rešavanje energetskih pitanja”, a odluku da ipak prisustvuje je slikovito objasnio: “Uvek je bolje biti za stolom, jer kad niste za stolom onda ste na meniju.”

Vučić je razgovarao sa čelnim ljudima EU: predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

“Sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarao sam o svim pitanjima od interesa za Beograd i Brisel”, napisao je Vučić na Instagramu. Nakon susreta sa predsednicom EK, Fon der Lajenovom, predsednik Srbije je kazao da su razgovarali o svim aktuelnim pitanjima između Srbije i EU, kao i da se zahvalio na 165 miliona evra pomoći srpskom energetskom sektoru…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.