Ministri u vladama Republike Srbije i Republike Srpske, Đorđe Milićević i Zlatan Klokić, su sa mališanima iz fudbalskih klubova Crvena zvezda iz Beograda i FK Ljubić iz Prnjavora, u prepunom Domu kulture u Prnjavoru gledali prenos utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu Srbija – Slovenija.

Nakon toga su gledali i revijalni meč omladinaca Crvene zvezde i Ljubića, kako bi u duhu nedavno usvojene Deklaracije na Svesrpskom saboru povezali mlade iz Srbije i RS i dodatno negovali duh jedinstva i patriotizma, saopštio je kabinet srpskog ministra bez portfelja zaduženog za dijasporu.

Jedinstveni gde god bili

Važno je, rekao je Đorđe Milićević, da naša deca iz Srbije upoznaju Srpsku, kao i da se deca iz Srpske druže sa vršnjacima iz Srbije. Istakao je i da treba graditi prijateljstva koja će trajati i koja će tek jačati.

“Najvažnija poruka iz Prnjavora je da sva naša deca, gde god živela, imaju jedan zajednički imenitelj, a to je Srbija, pa verujem da će mnogi mališani koji su ovde jednog dana igrati i za srpsku reprezentaciju. Jedinstveni gde god bili”, istakao je Milićević.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here