Youtube
Vljora Čitaku

Potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku izjavila je sinoć da joj je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na jednom od sastanaka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pritrčao s leđa i vređao je.

– Nijedna konfrontacija nije bila laka, jednom su mi srpske diplomate donele izvod iz matične knjige rođenih, jednom je Dačić uzvratio uvredama – rekla je Čitaku, koja je bila ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama i predstavljala Prištinu na sednicama SB UN posvećenim situaciji na Kosovu.

Čitaku je rekla i da jedinstvo koje postoji između EU i SAD treba iskoristiti za rešavanje glavnog problema na Zapadnom Balkanu, a to je međusobno priznanje Kosova i Srbije.

– Premijer ne treba da pravi nepotrebnu dramu, ne treba da izaziva strah, ne treba da stvara paniku, premijer treba da obezbedi sigurnost i da se bavi velikim temama, a ne pitanjem registarskih tablica. Ne bi trebalo da bude naš posao da ubeđujemo Srbiju, pošto nećemo moći da je ubedimo, ali moramo da ubedimo međunarodnu zajednicu, a onda da naši saveznici ubede Srbiju – rekla je ona.

Srbiji, kako je ocenila, odgovara beskrajno bavljenje malim, tehničkim temama, a ne međusobnim priznanjem Kosova i Srbije.

10 COMMENTS

  1. Gos.Citaku kaze gos.Dacic je nju vredao. Nadam se da ta ista gos.vidi svaki dan da kosovari vredaju Srbiju i Srbe?da oni otimaju ,trete, unistavaju.Gos.trebala bi prvo da pode iz svojih redova.Na primer Aljbin Kurti sta je do sada uradio da se Srbi na kosova bezbedno osecaju? Nista nula.Strasno me nervira izjave Kosovara.Zasto niste tako radili dok je Josip Broz Tito bio presednik? Sto onda niste bili posebna drzava? Jel Kosovo je Srbija.Gos.Citaku zao mi je ali vam treba naocare i ogledalo.da vi vidite ko pravi sranje.Mislite Amerika ce da vam pomogne ili druge zapadne zemlje? Ne oni hoce samo rudnike i zemljista i jeftino radnu sngu.

  2. Храбар пионир, љут трчи за шиптаркама што су упропастиле Титово братство јединство и не хају за билатералне односе са министром иностраних послова Србије.
    Бој не бије љуто оружје већ бој бије срце у јунака.

  3. Najvise je uvredilo da je Dacic pokazao njen rodni list i drzavljanstvo srpsko koje nije vratila do dan danas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here