Z. Vicelarević
Karijera bez mrlje: Siniša Đokić

Na skupštini održanoj u Minhenu za predsednika SSUN je izabran predstavnik takozvanog južnog dela Nemačke, pa je potpredsednik trebal da bude neko sa severa Nemačke. Profilu predstavnika bez mrlje u karijeri i sa velikim iskustvom u radu klubova i udruženja najbolje je odgovarao Siniša Đokić, koga svi u matičnom udruženju, Noj Izenburgu i okolnim gradovima zovu Čivijaš

Kada je Siniša sa suprugom Biljanom, sada već davne 1994. godine iz Šapca kao turista obilazio grad Noj Izenburg, koga su u okolini Frankfurta osnovali i izgradili Hugenoti, nije ni sanjao da će nekoliko godina kasnije i on biti jedan od stanovnika tog grada. Nepunih sedam godina po dolasku u Noj Izenburg, Biljana, koja je ranije bila folklorašica u KUD Bogatić, upisuje ćerku Mariju u folklornu sekciju kluba Srbija. Kasnije je sekcija postala KUD Izvor, a Siniša je postao član kada je ćerka upisana na folklor.

Siniša Đokić se u društveni život srpske zajednice uključio prvo kao član, zatim u dva navrata biva izabran na dužnost ekonoma kluba, Potom je jedan mandat bio potpredsednik pre nego što će postao predsednik Kluba Srbija gde nastavlja posao koji je do tada obavljao Rade Mihailović. Od 2014. godine je na toj dužnosti zbog koje između ostalog aktivno počinje da odlazi na sastanke Saveza srpskih udruženja Nemačke kao predstavnik svog udruženja.

Svi u izvoru: Siniša, Marija i Biljana

– U našim prostorijama su nekoliko puta organizovani sastanci SSUN, a prethodnih godina se primetila nova struja i Savez su vidno osnažile nove snage. Na Evropskoj smotri folklora u Banjaluci, gde je naš nemački savez bio domaćin, bio sam u organizacionom odboru i trudio sam se dam svoj doprinos. Bio sam i član nadzornog odbora u prošlom sazivu gde mi je zadatak bio da kontrolišem kasu Saveza. Drago mi je što je skupština verifikovala izveštaj i time pokazala da je sve bilo čisto – rekao nam je Siniša Đokić.

I on je kao kao Saša Ivanović strastveni biciklista, a drugi hobi mu je stoni tenis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here