Tanjug
Aleksandar Vučić

Posle izjave šefa države o radu članova Vlade u vezi s trudom povodom rasta BDP, neki su se i oglasili tvrdeći da su zamerke na mestu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je nezadovoljan radom pojedinih ministara po pitanju angažovanosti na rastu BDP Srbije. On nije želeo da javno otkrije na koje ministre misli, ali je naveo da će svoje nezadovoljstvo preneti premijerki Ani Brnabić. Nekoliko ministara s kojima je Kurir razgovarao kažu da su kritike opravdane.

Ne dolaze na sastanke

– Zamoliću premijerku da ukaže na moje nezadovoljstvo radom pojedinih ministarstava po pitanju rasta BDP, a i po pitanju njihovog angažmana za stopu rasta. Nisu ni umeli da potroše svoje pare u januaru, a koje su tražili u budžetu pre samo mesec i po dana. Ja ću premijerki da kažem šta mislim. Ne možete da držite sastanke za rast BDP, a da dođu samo dva ili tri ministra, što govori da ostali ne razumeju koliko nam je rast važan. Po tom pitanju sam malo ljut i verujem da će razumeti ovu poruku – rekao je Vučić za RTS.

Dati maksimum

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kratko je poručio za Kurir da je predsednik Vučić “101 odsto u pravu”.

Potpredsednica Vlade i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović kaže da je sigurna da će se svi potruditi da daju svoj maksimum.

– Sve što kaže predsednik je tako. Dosadašnji rast BDP je rezultat rada Vlade Srbije i predsednika i sigurna sam da će se svi potruditi da daju maksimum. Energetika je 2019. godinu završila s visokim procentom izvršenja budžeta. Sigurna sam da će ova godina biti mnogo, mnogo bolja – navodi Mihajlovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here