Tanjug/AP

Izrael je izveo napad unutar Irana, rekao je američki zvaničnik za CNN, o akciji koja preti da gurne region dublje u sukob. Izraelska vojska je saopštila da “u ovom trenutku nema komentar” na pitanje CNN-a o izveštajima o eksplozijama u Iranu.

Iranski zvaničnik je rekao da je protivvazdušna odbrana presrela tri drona i da nema izveštaja o raketnom napadu. Više državnih novinskih agencija izvestilo je da su lokacije povezane sa iranskim nuklearnim programom „potpuno bezbedne“.

Iranska novinska agencija Fars navela je da je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane u gradu Isfahanu, kao i da uzrok napada nije odmah bio poznat.

CNN je javio da je nekoliko letova u iranskom vazdušnom prostoru preusmereno.

Tokom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovu ambasadu u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je pre nego što je stigla do izraelske teritorije.

Iran je u četvrtak u Savetu bezbednosti UN naveo da se Izrael mora prisiliti da prekine sve vojne napade na njihove interese, dok je generalni sekretar UN upozorio da se Bliski istok nalazi u trenutku “najveće opasnosti”.

2 COMMENTS

  1. Иран треба да узврати нестаће Варвари из Тел Авива 🇮🇷

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here