Hrvatski teniser Marin Čilić izjavio je da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Novaka Đokovića da učestvuje na turniru “Adria tour” u Zadru.

Čilić je istakao da Đokovića poznaje od svoje 13. godine i da su mnogo toga zajedno prošli na turu.

– Igrali smo puno puta i vežu nas samo lepe uspomene kroz naše karijere. Verujem da Novak ima ipak malo lepše uspomene nego ja, budući da je većinom izlazio kao pobednik iz naših mečeva, ali u svakom slučaju uvek smo bili jako dobri prijatelji – rekao je Čilić.

Kako navodi, sa Novakom gaji odnos pun poštovanja, kako van, tako i na terenu.

– Novak je fenomenalan čovek, radi jako mnogo na sebi, ali takođe poslednjih nekoliko godina pomaže tenisu i celoj teniskoj zajednici da naš sport bude bolji, i da podstakne sve nivoe da se podignu na veći nivo. Što se tiče te strane, njegovo zalaganje, pogotovo u trenucima u kojima juri sve svetske rekorde, na mene posebno utiče te mu se uvek divim i skidam kapu na trudu – istakao je Čilić.

Hrvatski teniser smatra da je organizacija Adria Tour izuzetna ideja.

– Jako malo ljudi bi radilo ono što on radi, i u svakom slučaju sjajna je ideja s njegove strane što pokušava organizuje i održati Adria Tour. Ja ću nastupati u Zadru i tome se neizmerno veselim. Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam da dođem do pobede protiv Novaka. Iako je to humanitarni meč, nadam se da će biti sjajna atmosfera gde ćemo svi zajedno uživati. Također se nadam da će se pandemija koronavirusa do tada potpuno smiriti kako bi mogao doći veći broj publike i ispratiti fenomenalan sportsko – teniski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima.

Prema trenutnim planovima Čilić će da igra samo u Zadru, ali otvorena je mogućnost da se i to promeni.

– Žao mi je što neću moći da dođem u druge gradove zbog porodičnih obaveza. Ako se nešto otvori, naravno drage volje ću doći i učestvovati. Šaljem veliki pozdrav svima i nadam se da će svi moći uživati, ako ne uživo, barem ispred malih ekrana i ispratiti ovaj lepi humanitarni sportski događaj.

Novakove napore da se tenis promoviše, pozdravio je i Borna Ćorić.

– Novak kao jedan od najboljih tenisera sveta u istoriji jako puno doprinosi jednom ovakvom događaju, i drago mi je da se takav velikan odlučio za održavanjem teniskog turnira u ovakvim zahtevnim vremenima. Zaista je izuzetna stvar da se toliko angažovao oko projekta i mogu da kažem da je doveo neka od najboljih svetskih imena ovde. Siguran sam da ćemo da napravimo spektakl u Zadru i u ostalim gradovima Adria Toura.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here