Pixabay.com

Ako je vaš seksualni život zapao u monotoniju i imate želju da ponovo vratite strast i uživanje u postelju ovo su saveti koji vam mogu pomoći.

Neka svaka nova noć bude puna izazova, pomjerite granice, upoznajte svoje telo, iznenadite partnera.

Seksolozi, bračni savetnici i drugi najveći stručnjaci za seks podelili su sledeće savete.

1. Koristite dodir kao najjače oružje

– Seks je zasnovan na dodiru, ali većina nas ne zna kako da koristi ruke da bi partneru pružili zadovoljstvo. Potrudite se da savladate veštine masaže i erotskog dodira i otkrićete potpuno novi užitak. Ruka je najbolja seks igračka ikada izumljena – poručuju seksolozi.

2. Pitajte ono što vas zanima

Biti odličan u krevetu uči se kroz praksu, usmeravanje, obraćanje pažnje na partnerove zvukove i pokrete, ali i kroz knjige. Niste sigurni da li radite sve dobro? Pitajte partnera pitanja kao što je: “Šta ti se najviše svidelo?” ili “Sviđa li ti se više kada koristim i ruke ili samo usta?”. Ali nemojte da ga to pitate tokom seksa niti odmah nakon njega. Pitajte ga nekoliko sati posle, kada oboje budete opušteni, otvoreni jedno prema drugom i raspoloženi za komunikaciju.

3. Recite “da”

Umesto da smišljate razloge zašto ne želite da imate seks s partnerom i zašto ne želite da isprobate nešto novo poput igranja uloga ili laganog vezivanja i ostvarivanja ličnih fantazija, dozvolite sebi da kažete “da” i da budete otvoreni prema novom iskustvu. Otvorenost prema novim iskustvima omogućiće vam da se dublje povežete s partnerom – i sa vlastitim željama.

4. Povežite se s partnerom na više načina

Odličan seks je puno više od fizičkog čina. Kada ste vi i vaš partner povezani na više načina, mentalno, emocionalno i duhovno, vaš seksualni život biće bolji nego što ste mogli i da zamislite.

5. Pričajte tokom seksa

“Prljavi” razgovori odmah će promeniti vaš seksualni život. Još bolje će biti ako podstaknete svog partnera da priča. Stručnjaci za seks ističu da bi muškarac u krevetu trebalo da priča više od žene. Kako da ga podstaknete da progovori? Budite primer i progovorite prvi. Dodavanjem “prljavog” pričanja vašoj seksualnoj rutini, vaši orgazmi postaće duži, jači i češći.

6. Fokusirajte se na osećaj

Stručnjaci za seks savetuju da se, umesto na izgled, usredsredite na osećaj. Zatvorite oči, udubite se u seksualni čin i obratite pažnju na ono što u tom trenutku osećate. Kada shvatite koliki užitak je vaše telo sposobno da oseti, vaše samopouzdanje će se vinuti do neba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime