pixabay.com

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas da BiH kao država neće moći da opstane ako se ne dogovore izmene izbornih pravila kojima će se osigurati legitimno predstavljanje različitih etničkih grupa u telima vlasti.

Čović je rekao da potpuno razume i prihvata ocene Kristijana Šmita o stanju u BiH, opisujući pristup nemačkog diplomate kao odmeren i izbalansiran. On smatra da Šmit nije ni na čijoj strani i da je, kada je govorio o tome da postoji problem legitimnog predstavljanja, govorio i o zaštiti BiH.

– Ako toga ne bude, neće biti ni BiH. On samo štiti Bosnu i Hercegovinu i sva tri naroda i sve stanovnike BiH – rekao je Čović novinarima u Grabovici.

Lider HDZ BiH je najavio da će razgovori o promenama Izbornog zakona BiH biti intenzivirani tokom septembra, s ciljem da se do kraja godine postigne konačan dogovor na osnovu postojećih ustavnih rešenja koja će važiti sve dok se ne donese novi Ustav.

– Cilj je da BiH profunkcioniše kao normalna država. Dok je ovakav Ustav, njega ćemo slepo podržavati – rekao je Čović.

1 COMMENT

  1. “neće biti ni Bosne” То је одавно јасно целом свету. Остаје да се кројцери из Босне иселе у Кроацију а Турци у Турску и биће мира, благостања и Божије воље на Балкану,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here