Predsednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je sportistima crveno-bele porodice koji su do sada obezbedili plasman na Olimpijske igre, koje se održavaju ove godine u Tokiju.

Čović navodi da čak i u ova teška vremena, kada je svet okupiran borbom protiv pandemije virusa Kovid-19, sportisti i klubovi Sportskog društva Crvena zvezda pronalaze način i motiv da prikažu svoje najbolje i ostvare rezultate kojima ćemo se svi ponositi.

– Džudisti Crvene zvezde, uz veliku podršku menadžmenta kluba, iz godine u godinu beleže fantastične rezultate. Nemanja Majdov ne prestaje da nas oduševljava svojom borbenošću i upornošću. Svojim izuzetnim rezultatima u olimpijskom ciklusu je pokazao da od njega možemo očekivati medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju. Andrea Stojadinov i Milica Nikolić su uspele da se nađu u olimpijskoj normi. Ipak, na našu i njihovu žalost, pošto nastupaju u istoj kategoriji samo jedna od njih dve će moći da bude predstavnik Srbije u prestonici Japana. Koja će od njih dve putovati sa reprezentacijom Srbije ostaje da se vidi kada se bude podvukla crta nakon Svetskog prvenstva – rekao je Čović za sajt sportskog društva.

Stonoteniska reprezentacija Srbije je u kvalifikacijama održanim u januaru prošle godine ostvarila pobede protiv Austrije i Hong Konga i time stekla pravo na nastup na najvećoj sportskoj smotri na svetu, članovi najbolje selekcije naše zemlje su i Zvezdini stonoteniseri Marko Jevtović i Žolt Pete, navodi Čović.

– Atletski klub Crvena zvezda je u novembru 2019. godine napravio izuzetan potez dovođenjem bacača kugle Armina Sinančevića. Iz sezone u sezonu ovaj sjajni atletičar je podizao svoju formu i lestvicu svojih mogućnosti obaranjem državnih rekorda na dvoranskim takmičenjima. Sinančević je obezbedio vizu za OI u Tokiju i od njega možemo očekivati veoma dobre rezultate – rekao je on i dodao:

– Crvena zvezda je protekle nedelje dobila još jednog, šestog predstavnika na Olimpijskim igrama 2021. godine. Najprijatnije iznenađenje priredila nam je veslačica Jovana Arsić. Ona je u skifu uspela da kao treća u kvalifikacijama, iza neprikosnovenih posada Rusije i Ukrajine, obezbedi učešće među najboljim sportistima sveta.Verujemo, nadamo se i očekujemo da će Crvena zvezda imati još više predstavnika koji će se boriti pod srpskom zastavom na OI u Japanu – zaključio je Čović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime