Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović, nije siguran da li će crveno-beli, niti bilo koji drugi srpski klub, uskoro dobiti “A” licencu Evrolige, kao što je to stidljivo najavio predsednik najjačeg evropskog takmičenja Đordi Bertomeu.

Katalonac je, podsetimo, nedavno izjavio da su “Partizan i Zvezda kandidati za A licencu i da je Srbija važan region za Evroligu”, ali to priča već godinama, otud svako ko poznaje Betomeua sa ovih prostora, nije pao u euforiju na njegove reči. Tu pre svega mislimo na navijače dva najveća srpska kluba.

– Mi već godinama radimo na tom projektu. Koji god kriterijum da stavim u analizu, mislim da smo mi na našim prostorima zaslužili da imamo dva kluba u Evroligi. Znajući Đordija, on voli da pred Novu Godinu i praznike da takve izjave, koje naprave velika uzbuđenja na društvenim mrežama. Videćemo, borićemo se… mislim da je to realnost, ali da li će se to dogoditi – ne mogu da kažem“, izjavio je predsednik Zvezde u emisiji Miljana Milićevića, na portalu Sputnjik.

Čović se osvrnuo na sve zanimljiviji rasplet u regionalnom takmičenju gde nekoliko klubova figurira za trofej.

– Što više kvalitetnih klubova na prostoru bivše Jugoslavije – to nam je bolja liga. Iskreno da vam kažem, ne raduje me što Partizan ima ovakav rezultat kakav ima. I nikada me neće radovati da bilo koji srpski klub uđe u koaliciju sa nekim drugim klubovima – protiv nekog srpskog kluba. To je nemoralno.

Zbog velike konkurencije koja vlada ove sezone u ABA ligi, igra i rezultati su u prvom planu, a ne česta saopštenja i provokativni sadržaji usmereni sa dve-tri adrese.

– Postoji šizofrenija koja vlada u regionu i koja je usmerena protiv Zvezde. I to mogu otvoreno da kažem – sasvim direktno protiv Zvezde. Celu prošlu godinu smo proveli sa tim sudarima i udarima, a nažalost tome su se priključili i neki klubovi koji su naši. Ili, da kažem u jednini… – smatra Čović.

Hit lige je definitivno centar Mege Filip Petrušev, koji je bio i “na radaru” Zvezde, međutim do prelaska na Mali Kalemegdan nije došlo, a Čović je pojasnio i zbog čega:

– Imali smo razgovor, ne direktno sa njim, već sa njegovim odgovarajućim menadžerima. Zvezda prosto nema te pare. On je igrač Baskonije, koja je tražila da platimo 1,5 miliona evra, na šta sam se nasmejao. Posle toga je to ‘skinuto’ na 800 hiljada, na šta sam se još više nasmejao. Imali smo još drugih predloga, to nije ispalo realno i uradili smo maksimalno šta smo mogli. Želim mu uspešnu karijeru, on je dete poniklo u Železniku, tamo je živeo, tamo su mu valjda i roditelji i želim mu da napravi izuzetnu karijeru. Radi se o izuzetno kvalitetnom momku, vanserijskih igračkih mogućnosti i očekujem ga sledeće sezone u NBA- stavio je tačku na temu Petrušev Čović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime