MN Press

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda istakao je da neuspeh košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ne bi trebalo da se prebaci samo na bivšeg selektora Igora Kokoškova.

On je dodao da svaki selektor mora da ima podršku saveza, a da Kokoškov nije imao podršku Predraga Danilovića.

– Ne može se neuspeh koji smo doživeli, a, on je sada evidentan, nakačiti na leđa Igora Kokoškova. Ako taj čovek nije imao saradnju ni sa predsednikom Saveza, a to se dešavalo i Saši Đorđeviću… Da li će oni to da kažu, ili neće, to me ne interesuje. To je istina – rekao je Nebojša Čović gostujući u emisiji “Sportlajt” kod Igora Miklje i nastavio:

– Morate da stanete ispred i iza tog čoveka. Očekivanja su ogromna. Ako ste predsednik Saveza i bivši igrač… Ne znam šta ste. Nemate vi pravo da upadate u svlačionice, na treninge, da glumite autoritet. To trenere vređa. Njihov posao je takav da moraju da imaju povišen stepen sujete – istakao je Čović.

Nebojša Čović vodio je KSS od 1995. do 1997. godine kada je politički smenjen, a onda ponovo posle 2000. godine. Za vreme njegovog mandata Savez je funkionisao bez ikakvih smetnji i reprezentacija je u tom periodu napravila najznačajnije rezultate u istoriji naše košarke.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime