Crna Gora 2. decembra bira novu vladu

RTS
0
EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Sednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlade Crne Gore održaće se 2. decembra, poručio je na Tviteru predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je naveo da će sednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika, biti održana 23. novembra.

– Bez obzira na to što je datum održavanja dvije naredne sjednice Skupštine Crne Gore dogovoren juče konsenzusom svih šefova poslaničkih klubova vlasti i opozicije, kao i činjenice da je 2016 – napisao je Bečić.

– Skupština u periodu od 24. do 29. novembra birala predsednika Skupštine i 41. Vladu, želeći da izbegnem zloupotrebe, podele, neslaganja, skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade, spreman da na svakom koraku dajem doprinos pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahteva i stavova opozicije, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno je da se sednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika sa ciljem omogućavanja funkcionisanja Skupštine u uslovima epidemije kovid 19 održi 23. novembra, a sednica povodom izbora nove Vlade 2. decembra – napisao je Bečić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here