Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prvi avion nakon gotovo tromesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa sleteo je na tivatski aerodrom iz Dizeldorfa.

Nakon ovoga je avion crnogorske avio kompanije Montenegro erlajns poleteo za Hanover, a direktor tivatske vazdušne luke Radovan Marić veruje da će Crna Gora učiniti sve da se, štiteći zdravlje svojih građana, što pre uspostavi avio saobraćaj sa Srbijom.

Marić je rekao da postoje najave da će i dalje biti letova za Dizeldorf, a da je letove za Varšavu od 5. jula najavila i poljska kompanija Lot, a za 19. jul za Luksemburg kompanija Lukser.

Značajan iskorak, kaže, bio bi da se uspostavi avio saobraćaj sa Beogradom Montenegro erlajnsa i Er Srbije što bi učinilo ukupan ambijent sasvim drugacijim i oživelo sadašnju sliku koja se viđa na aerodromima, prenosi CdM.

Marić je za Skala radio rekao da je iluzorno pomisliti na angažovanje sezonskih radnika na tivatskom aerodromu, što je bila praksa ranijih godina u vreme i u jeku turističke sezone, te da do juče ni stalno zaposleni nisu bili uposleni i tek od juče su počeli svoj puni radni angažman.

4 KOMENTARA

  1. Dotični Gdin je zaboravio da navede dug MA prema kontroli leta Srbije od 2,7 miliona $, i da je to glavni razlog ne letenja.
    Jer je Vlada crne gore uvela moratorijum na letove AS kao kontrameru , pri tome ne obazirući se na činjenicu o dugovima svoje kompanije.

    Vrlo me uveseljava ova izjava dotičnog Gdina , leteće za BG onda kada izmire dugovanja SMATS u !

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime