pixabay.com

Potpredsednik crnogorske Vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nema potrebe da brine za Crnu Goru i da će se ona i bez Srbije snaći za respiratore.

Prethodno je predsednik Srbije odgovorio na optužbe iz Crne Gore da je Srbija “otela Crnoj Gori” respiratore.

– Veoma je važno da odgovorim na optužbe koje su stigle iz Crne Gore. Srbija nije nikada nikome ništa otela niti uzela. Na tržištu smo kupili sve najnormalnije. Spremni smo i razgovarali smo da im poklonimo 3 respiratora besplatno. Takođe, spremni smo da na molbu Andrije Mandića damo još dva respiratora za Pljevlja i Bijelo Polje – rekao je Vučić i dodao:

– Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, kako sa Srbima, tako i sa onima koji su Crnogorci, želimo da imamo najbolje moguće odnose, i ne želim da nas bilo čiji vladini službenici na bilo koji način svađaju i govore da Srbija ima loš odnos prema Crnoj Gori, isporučili smo u prethodne dve nedelje više od 40 hiljada tona hrane.

U Crnoj Gori od koronavirusa zaražene su 82 osobe.

18 COMMENTS

  1. Podpuno ispravno,sto ofbili aparate.Sta ima Vucic da se mesa i poklanja,kao da je Majka Terrza?Jel Crnogorci i Bosanci placaju porez Srbiji ili svojim maticnim drzavama?Srbija ni ptebogata drzava pa da deli pomoc i drugim drzavama?

  2. Nemogu verovati , Do juce jedna bratska zemlja jedan narod a sada toliko udaljeni Srbija CrnaGora tuzno

  3. По обичају милогорци користе сваку прилику да посвађају “два ока у глави”.

  4. Tako mu i treba. Ja negujem pravilo, da ne otvaram vrata koja su predamnom jednom zatvorena. Neka budu sretni sa susedima i izabranicima. I neka se ne obracaju za pomoc. Ko jos ide na njihovo more, treba mu zabraniti povratak u zemlju.

  5. Predsednice, koliko god to bilo dobro za politiku, Srbi nece oprostiti sto delite izdajnickoj vladi CG bilo kakvu pomoc. Naime, izdali su nas, izasli iz zajednistva, sada neka se brinu o sebi, a mi cemo o sebi i onima koji zasluzuju pomoc, Republika Srpska, pa ostali. Pomoc samo tamo gde su Srbi. Ne mrzimo druge, ali svoje volimo i cenimo najvise.

  6. Crna Gora i Srbija su jedna duša a dva tela, tako je oduvek bilo i bit će. A ta trenutna nesretna okolnost što Crnom Gorom vlada mafija će proći. Što je prirodno, prirodno je. Teško je protiv prirode.

  7. Nisu ”odbili” kako stoji u naslovu, nego odgovorili da im trenutno ne treba. Ne sejte mržnju.

    • Po crnogirskim medijima JESTE odbivena ponuda i oni će tražiti na drugim mestima gde mogu da se kupe. Ne sejte lažnu nadu.

  8. Crna Gora je neprijateljska drzava i ne razumem sta Vucic ima da poklanja,onima koji priznali Kosovo,i svakdnevno pljuju po Srbiji i srpskom narodu.Zar Srbija ni je pogodjena Virusom,pa da se bahatimo i poklanjamo ono sto je preko potrebno Srbiji i njenim poreskim obaveznicima,koji to placaju?

  9. E šta ti je reč u Milogorca-kad mr,zi on mr,zi ne samo iz duše i srca već celim vojim bićem.No ćeraćemo se mi još braćo nevernička.

  10. Jedna dusa dva tela je teska glupost, i podvala sa jednim ciljem… Crnogorci skupo naplacuju Srpstvo kod Srbijanaca i Crnogorstvo na svim drugim stranama (koje su spremne da plate, a ima ih uvek koliko hoces).
    A svaki put kad je gusto, nasa BRACA kazu, nemojte mene ja sam crnogorac!!! Kao onaj vaterpolista sto je skakao u vodu a prvi izazvao gnev u Hrvatskoj!!! Ovo je na zalost neodvojiva osobina njihovog identiteta. Kada se Srbijanci ali i svi ostali Srbi na njihovo Srpstvo ne bi toliko primali onda bi sve to bilo samo smesno. (ne verujte u Mojkovac, nebitna i mala bitka a velika laz!). A ovako je tragicno. Ali nece zadugo, doslo je drugo vreme

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here