Crna Gora: Odnosi sa Turskom osnaženi saradnjom u NATO

Vestionline, Tanjug
0
pixabay.com

Crna Gora i Turska imaju prijateljske i sadržajne odnose, koji su dodatno osnaženi savezništvom u NATO, ekonomskom saradnjom i brojnim potencijalima za njihovo dalje unapređenje, ocenjeno je na sastanku šefova diplomatija dve države Srđana Darmanovića i Mevluta Čavušoglua.

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova je saopšteno da je na sastanku u Ankari naglašen značaj daljeg intenziviranja političkog dijaloga dvije zemlje.

“Konstatovana je intenzivna ekonomska saradnja, kontinuirano povećanje robne razmjene i porast broja stranih direktnih investicija”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako se dodaje, saglasili da dvije zemlje ostvaruju kvalitetnu saradnju i u okviru NATO u cilju stabilnijeg i bezbjednijeg okruženja, prenosi RTCG.

Darmanović je ocenio da će unapređenju bilateralnih odnosa doprineti i otvaranje Generalnog konzulata Crne Gore u Istanbulu, kao i Konzulata Turske u Bijelom Polju.

Čavušoglu je kazao da Turska i Crna Gora ostvaruju intenzivnu saradnju u oblastima odbrane, kulture i saobraćaja i ukazao na značaj njenog daljeg unapređenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here