Youtube/Alex Drone
Crnogorsko primorje

Granice Crne Gore sa zemljama regiona biće otvorene kada se za to steknu uslovi, rekao je danas direktor KC CG Jevto Eraković i dodao da Institut za javno zdravlje razmatra to pitanje.

– Institut za javno zdravlje ima specifičan način u odlučivanju. Procenjuju ne samo iz koje zemlje bi došli turisti već i broj turista koji bi došao iz te zemlje. Pratimo situaciju iz dana u dan. Otvoriće se onog trenutka kad se steknu uslovi – rekao je Eraković.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori, Eraković je rekao da je ona u blagom padu, odnosno da je pritisak na zdravstveni sistem manji.

– Sa druge strane, imamo broj novoregistrovanih slučajeva koji je pokazivao pad, izuzev jučerašnjeg dana. Posmatrajući generalno sve ukazuje na to da epidemija ide u pravcu blagog smirivanja – rekao je dr Eraković.

Eraković je rekao da je glavni uzrok ovih rezultata to što je značajan deo građana Crne Gore prepoznao važnost poštovanja zaštitnih mera.

2 COMMENTS

  1. Krece skola,zabava je prosla pa je Beograd dobar za ocni zivot.Stvarno smo banana drzava ,politicarima iz CG treba zabraniti ulaz u Srbiju kao i njihovim clanovima porodice i familije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here