Tanjug
Građani slave pobedu opozicije

Proslava pobede opozicije na juče održanim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održana je večeras širom ove zemlje.

Ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici okupilo se nekoliko hiljada građana gde se slavilo uz baklje i vatromet.

Građani su pevali “Ustala je Crna Gora, svetinja se braniti mora” ali i “Milo lopove”.

U podgoričkom Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja večeras se služio moleban.

Veliki broj građana došao je pešice, ali i u kolonama automobila, a neizostavne su bile sirene, baklje i zastave, srpske i crnogorske.

Građani su u potpunosti ispunili plato ispred podgoričkog Hrama, iznad kojeg je, u jednom trenutku, nebo osvetlio vatromet.

Poziv za večerašnji moleban i okupljanje širio se društvenim mrežama i ovo nije “zvanična” proslava izborog uspeha, budući da su u koaliciji “Za budućnost Crne Gore” rekli da oni, kao ni sveštenstvo SPC, nisu organizovali večerašnje okupljanje, već da su na okupljanje pozvali sami građani.

 

Pored Podgorice skupovi su održani i u Bijelom Polju, Baru, Beranama i Danilovgradu.

U Bijelom Polju je održana litija koju su predvodili sveštenici bjelopoljskog namesništva. Litija je krenula od velikog platoa u Nikoljcu, ulicom centra grada do crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Litija je održana i u Baru, dok je episkop budimljansko nikšićki Joanikije dočekao ispred manastira Đurđevi stupovi više hiljada građana Berana i čestitao im, kako je kazao, dolazak slobode.

– Bog vas blagoslovio, srećna vam pobeda, srećna vam sloboda – kazao je Joanikije.

Danilovgradskim ulicama večeras je prošla litija koju je predvodio tamošnji paroh, sveštenik Željko Ćalić. Na čelu litije ponovo je bila osamnaestogodišnja Jelena Popović, koja je nosila krst.

1 COMMENT

  1. Ovo je samo pocetak obnova srbske drzave ce potrajati ! Ima perfidnih pro ustaskih i komunistickih ometaca i skretnicara na tom svetom SRB putu! Pomozi Boze da se sav Narod Srbski na svim Srbskim zemljama obozi slozi i umnozi!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here