Tanjug
Milorad Dodik

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ocenio je danas da bi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik “mogao da dovede zemlju na ivicu rata i da ugrozi opstanak RS” ukoliko bude insistirao na ukidanju državnih obrambenih, poreskih i pravosudnih institucija o čemu je Dodik najavio raspravu zbog blokade izbora novog saziva Saveta ministara.

– Ukoliko Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostane pri tome da nakon 5. septembra od Narodne skupštine RS zatraži rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija zato što Zoran Tegeltija nije izabran za predsedavajućeg Saveta ministara, to će biti velika ludost i poziv na novi rat – izjavio je Crnadak.

Crnadak, koji je i potpredsednik Partije demokratskog progresa, koja je opozicija Dodikovom SNSD, izneo je ocenu da tim potezom Dodik ugrožava i opstanak srpskog entiteta, prenosi Hina.

Čelnici tri vodeće nacionalne stranke, HDZ BiH Dragan Čović, SDA Bakir Izetbegović i SNSD Milorad Dodik potpisali su početkom avgusta sporazum o uspostavljanju vlasti, ali je u međuvremenu Izetbegović uslovio izbor novog Saveta ministara približavanjem zemlje NATO, što Dodik ne prihvata.

5 COMMENTS

  1. E moj pokorni slugo gospodine Crnadak, ti jedini govoris o mogucenm ratu. Tebi je rat u glavi od silnog straha da neizgubis fotelju. Guzolizac Izetbegovica. Nemoj da lupas nego ako imas imalo karaktera sidji sa te fotelje ti i tebi slicni u Sarajevu guzolisci Bakirovi. Da znas srpski narod vam to nece mikada oprostiti. Svemu dodje kraj pa i vasim izdajama u Sarajevu.

  2. Dodik, Bakir i Čović žele novi rat jer ih samo rat može oprati od pljačke koju su izvršili nad sva tri naroda u BiH.

    • Posle rata su se najvise nahapali muslimani,mjesto narodima da poprave porusene domove Oni su sebi osnivali firme koje ne mogu ni u seoskom trzistu da funkcionisu a kamoli negdje vani.Valjda ljudi misle da je sve samo njihovo….nema drugih naroda.

  3. Dodik je obični mešetar, njega samo dizanje tenzije na nacionalnoj osnovi održava na vlasti dok ne pokrade narodu i ponos jer je sve ostalo pokrao u RS…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here