EPA

Košarkaši Crne Gore posle drame su ostali bez plasmana u četvrtfinale Evrobasketa, jer im se na tom putu isprečila Nemačka, jedan od domaćina, za kojeg mnogi kažu da ima pomoć sudija. Kako su okončali učešće, tako su upitani šta misle o Srbiji, pa su usledili odgovori Simonovića, Mihailovića i Radončića, koji veruju da Orlovi mogu do zlata.

Crnogorci nisu imali dilemu oko toga za koga će navijati u nastavku Evropskog prvenstva, a pojedini igrači usudili su se da prognoziraju rasplet, poručivši da Srbija predvođena Karijem Pešićem sa klupe i Nikolom Jokićem na parketu, može čak do krova Starog kontinenta.

– Mislim da će Srbija ići do samog kraja i stvarno im želim puno sreće. Navijaćemo za njih, nadam se da će osvojiti zlatnu medalju – rekao je Marko Simonović.

Maksimalnih pet od pet koliko je imala Srbija u grupnoj fazi Evrobasketa stigao je da isprati još jedan reprezentativac Crne Gore, a u pitanju je Vladimir Mihailović.

– Srbija deluje jako impresivno. Stvarno, iako je Evropsko prvenstvo niko ne sme da se potceni. Činjenica da je Srbija imala lakšu grupu, ali je pokazala apsolutnu dominaciju i prošla je dalje. Raspored joj je dosta povoljan, ali će u nokaut fazi morati da budu fokusirani do samog kraja – istakao je Mihailović.

I Dino Radončić smatra isto što i njegovi saigrači.

– Srbija i Slovenija očekivano igraju ovako dobro. Luki više nije bitno da li je NBA ili FIBA i on igra odlično. Mislim da je sigurno polufinale između dve pomenute reprezentacije, s tim što je Srbija za nijansu bolja. Sigurno da ćemo uživati – poručio je Dino Radončić koji je mogao da igra za Orlove, ali je izabrao Crnu Goru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here