EPA-EFE/JOEL CARRETT

Možda i najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu režirano je od strane crnogorske teniserke Danke Kovinić koja je već u drugoj rundi turnira izbacila šampionku US opena i hit “belog” sporta, Emu Radukanu sa 6:4, 4:6, 6:3.

Radukanu je postala zvezda, postala je novo zaštitno lice tenisa, ali je već na prvom grend slemu u sezoni pokazala manjkavost u svojoj igri.

Stigla je do 18. pozicije na svetu za jako kratko vreme, ali joj je devojka iz Crne Gore, koja je 80 mesta nižerangirana, pokazala šta znači imati dan i boriti se za svaki poen.

Nikome se ovome nije nadao, pogotovo oni koji su svesni da Kovinić pretežno ne može da se nosi sa ulogom velikog autsajdera. Crnogorka se jednostavno u tim situacijama pomiri sa sudbinom, ali ne i ovoga puta.

U prvom setu je gubila sa 3:0 uz dva brejka, ali je najednom upalila mašinu i povezala pet gemova, te došla na korak od osvajanja prvog seta.

Ruku na srce, i Radukanu joj je pomagala u svemu tome. Nakon što je napravila ribrejk i vratila se u deonicu, Ema je sa nulom izgubila naredni gem i prepustila set.

U drugom setu je bila žestoka borba, pa nakon uvodnog brejka za Radukanu, desilo se jedno zatišje i rovoska borba.

Povratak Kovinić u setu (4:4) nije kompletiran nakon što je odmah ispustila egal, tako da se ušlo u treći set.

Tu je u igri živaca ipak bila bolja Crnogorka koja je uspela da dođe do velikog trijumfa, te će se u trećem kolu nadmetati sa pobednicom duela Halep – Hadad Maia.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here