EPA-EFE/Boris Pejović
Crnogorska policija

Deo specijalne jedinice MUP-a Crne Gore upućen je u Berane, s ciljem razbijanja eventualne blokade magistralnih putnih pravaca, koju su proteklih dana sprovodili vernici SPC gnevni zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti koji je podigao tenzije u državi do tačke ključanja.

Kako prenose izvori „Novosti“, Srpska pravoslavna crkva i opozicioni lideri u Crnoj Gori pozivaju na mirne demonstracije ali se plaše ubačenih provokatora koji bi mogli da izazovu sukobe i iniciraju akciju policije.

Takođe, prema saznanjima “Novosti”, čelnici crnogorskog MUP-a planirali su da u ponedeljak uveče iznad Zete podignu helikopter sa termovizijskom kamerom, kako bi „locirali“ pobunjene građane u slučaju okupljanja.

Građani Berana i danas na protestu u još većem broju

Građani Berana i danas se okupljaju da iskažu neslaganje sa otimanjem srpskih svetinja koje je najavio režim Mila Đukanovića.

U gradovima Crne Gore nastavljaju se protesti vernika SPC protiv namere režima Mila Đukanovića da država otima crkvenu imovinu i onemogući sveštenike Srpske pravoslavne crkve da slobodno i u miru vrše službu.

Danas se u Beranama okupio još veći broj građana nego juče, kako bi pružio otpor i poslao snažnu poruku da se neće pomiriti sa “sramnim zakonom kojim se targetira srpski narod i njena Crkva u Crnoj Gori”.

3 COMMENTS

  1. Francuzi zbog cene goriva napravili ozbiljan protest… a sta reci o otimanju hramova i ugrozavanju veroispovesti

  2. Ја сам мислио да са породицом и друштвом одем “доле” на дочек НГ, али ако је ситуација оваква – ОДУСТАЈЕМ !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here