EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je zabrinjavajuća, a zdravstveni sistem je na granici izdržljivosti, izjavio je premijer te zemlje Zdravko Krivokapić i upozorio da je moguće potpuno zatvaranje Crne Gore, ukoliko aktuelne mere ne budu dale rezultate.

Krivokapić je rekao, obraćajući se građanima povodom epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, da trenutno stanje u Crnoj Gori nije posledica loših mera, već da je problem nepoštovanje mera.

– Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprineti da izađemo iz ovog problema. Da bismo izašli iz ove problematike, opredelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji. Da ne zatvaramo sve u ovom trenutku, ali ako mere ne budu dale efekat u ovih 10 dana, nagoveštavaju scenario koji je najlošiji, a to je potpuno zatvaranje Crne Gore – upozorio je Krivokapić.

Crnogorski premijer izvinio se građanima, jer jedno vreme nije nosio masku.

– Razlog leži u činjenici da imam antitela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi treba da iskažemo. Da bismo jedni o drugima brinuli, moramo svi jednako da poštujemo mere, bez izuzetka – poručio je Krivokapić.

On je dodao da su zdravstveni radnici “pravi heroji” i istakao da oni, uprkos premoru, izvršavaju sve zadatke i obaveze.

– Moramo da se držimo zajedno, jer ovo nije pitanje niti Vlade, niti Skupštine, niti bilo kojeg drugog institucionalnog dela. To je pitanje svih nas. Da bismo uspeli da živimo sa kovidom moramo zajednički da izađemo iz bitke koja je pred nama već godinu dana – poručio je Krivokapić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime