R. Erceg
Gužva ispred gola Orlova

Nema pravog fudbalskog boja, dok ne udari junak na junaka. Baš tako je bilo proteklog vikenda u Sidneju, kada su se u srpskom derbiju polufinala veteranske lige Južnih distrikta sudarili Orlovi (FC Eagles) i FK Beograd.

Sve je prštalo od žestokih duela, ni za jedne ni za druge nije bilo izgubljene lopte, a mreže su se tresle čak devet puta! Na kraju, 7:2 za debitante u ligi, ekipu Orlova, koji su tako izborili pravo na svoje prvo veliko finale.

Neverovatno, ali istinito, tek uvodnih pet minuta subotnjeg polufinala bilo je dovoljno da Orlovi povedu sa 3:0 protiv Beograda! U neverici su mnogi navijači, koji su još pristizali na početku utakmice, trljali oči i uši, raspitujući se o rezultatu.

A, evo i kako je izgledala ta rana kanonada Orlova: Aleksandar Veselinović jednom, te Stevo Jokić dva puta odreagovali su klinički na tri precizna pasa svojih saigrača i doveli Orlove do ogromne prednosti koju čak ni prekaljeni veterani Beograda nisu mogli da sustignu.

U početnoj fazi meča Orlovi kao da su igrali sami na terenu. Pored tri pogotka viđene su i dve stoprocentne prilike napadača Dražena Kužeta, koji je se nije najbolje snašao, odnosno golman Dobrica Živanović je odlično intervenisao među stativama Beograda.

S druge strane, Beograd desetkovan neigranjem Vlaste Mernika i Roberta Pajića, nakon šok početka jedva se sastavljao s loptom. Valja napomenuti da je Beograd u ovom takmičenju proteklih godina osvojio sve što se može osvojiti, a i ligaški je šampion za ovu sezonu. Ali, sve to nije vredelo kada su Orlovi pokazali oštre kandže.

Međutim, sve je moglo da krene i drugačijim tokom da je dosuđen penal za Beograd na isteku pola sata igre. Najbolji igrač veterana Beograda Dejen Davidović nesmotreno je fauliran od strane Miljana Pozdera na pet metara ispred gola Orlova. Međutim, penal nije bio očigledan samo za sudiju, a Davidović je iznet sa terena jer mu je stradao zglob.

Saša Drča sa dva gola rešio dileme pobednika

U tim trenucima publika je svedočila nesvakidašnjem prizoru koji odslikava fer-plej i odnose kakvi treba da vladaju između dva srpska kluba. Davidovića su sa terena na rukama izneli saigrač Todorović i rival Milanko.

Izlaskom sjajnog Davidovića delovalo je kao da je sudbina Beograda zapečaćena. Međutim, na početku drugog poluvremena Danijel Bjelobaba smanjuje na 3:1, a ubrzo Dragan Šuljak matira golmana Orlova Đorđa Uzelca za 3:2. U tim trenucima nastupila je prava panika u redovima Orlova. Međutim, posle greške u dodavanju Miodraga Ardalića, Šuljak iz prve šalje loptu pored gola.

Kao što su Orlovi postigli tri brza gola na početku meča, identičan scenario se odigrao i dvadesetak minuta pre kraja meča. Jednu dugačku loptu odbrana Beograda nije ispratila, a Dražen Kužet ju je prihvatio i nesmetano zakucao u gol za 4:2. U sledećem minutu korner za Orlove Saša Drča glavom spušta loptu nisko za 5:2 i otklanja sve dileme o pobedniku polufinala.

Ubrzo zatim, Uzelac ispucava, a lopta preskače sve na sredini terena i pronalazi Drču koji postiže svoj drugi gol, a šesti za Orlove. Pred kraj meča dosuđen je penal za Orlove, a siguran realizator najstrože kazne bio je Oleg Prostran, koji je postavio i konačnih 7:2. Dodatni peh za Beograd bila je i povreda golmana Dobrice Živanovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here