Fudbaleri Srbije i Norveške sastaju se za manje od dva meseca u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a najveća zvezda tog meča biće napadač Borusije Dortmund Erling Haland, kojem je zabranjeno da komentariše duel sa “Orlovima”.

Naime, Fudbalski savez Norveške je zabranio Halandu da daje intervjue o duelu sa Srbijom 26. marta u Oslu, a on može to da uradi samo za televiziju koja je vlasnik prava prenosa tog meča.

Haland želi da priča svojim nogama. On će ispuniti obaveze prema vlasniku prava na prenos, ali neće raditi ništa drugo osim pres konferencije uz selektora Larsa Lagerbeka pred meč sa Srbijom. On je jedan od najatraktivnijih napadača u Evropi, obasut je zahtevima za intervjue, i to ne samo od sportskih medija, već i zabavnih programa – rekao je portparol FS Norveške Stejn Graf.

Norvežani očigledno žele na taj način da smanje medijski pritisak kojem je Haland izložen već mesecima, a posebno otkako je prešao iz Salcburga u Borusiju.

Da podsetimo, Haland je ušao u istoriju jer je prvi igrač koji je postigao osam golova na prve četiri utakmice u Nemačkoj. A ima samo 19 godina.

Pobednik duela između Norveške i Srbije će 31. marta igrati u finalu baraža za plasman na EURO 2020 protiv boljeg iz duela između Škotske i Izraela.

Ukoliko Srbija slavi u Oslu, biće domaćin finalnog meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here