Foto: Tanjug/AP
FK Čukarički FK Hamarbi

Fudblaeri Čukaričkog završili su nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija, pošto su večeras u Stokholmu izgubili od Hamarbija 5:1 u trećem kolu kvalifikacija.

Uprkos odličnom rezultatu iz prvog meča i pobedi od 3:1, Brđani su u Švedskoj završili evropsku priču.

Od starta meča Hamarbi je nametnuo svoj ritam i napao Čukarički. Tako su Šveđani u 11. minutu došli do vođstva. Džeaze je skoristio nepažnju odbrane Čukaričkog i doveo svoj tim u vođstvo.

Već u 26. minutu, Hamarbi je preko Selmanija anulirao prednost iz Beograda. Sa druge strane, Nikola Janković imao je priliku za Čukarički u 38. minutu koju nije iskoristio. Hamarbi je u 44 minutu već poveo sa 3:0 golom Paulsena. Na poluvreme se otišlo sa ubedljivom prednošću švedskog tima. Čukarički je za 45. minuta izgubio prednost koju je imao nakon prvog meča u Beogradu.

U nastavku Čukarički je smanjio rezultat u 64. minutu sjajnim golom Endiajea, ali je Hamarbi, golom Svendberga, povećao presnost na 4:1 u 67. minutu. Nakon toga, u 72. minutu, Astrit Selmani je ponovo bio precizan za ubedljivo vođstvo Šveđana.

Čukarički nije uspeo da se odupre žestokom pritisku domaćina pa je završio svoje takmičenje u evrokupovima ove sezone.

Stadion: Tele2 Arena (Stokholm)
Sudija: Denis Higler (Holandija)

Hamarbi: Ousted –Fenger, Paulsen, Fjoluson –Rodić (85. Sandberg), Andersen, Bojanić (85. Kalili), Žeaze –Amo, Selmani, Ludvigson (59 Svedberg)

Čukarički: Petrović –Tanasijević, Šapić, Drezgić, Roganović –Kovač (74. Lukić), Docić –Janković (59. Kembel), Kajević (53. Čolović), Ndijae –Jovanović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here