Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko najavili su danas takmičenje jedinica vojne policije “Čuvar reda”, koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara prvi put organizuje u Srbiji, a koje će biti održano u Kraljevu od 30. avgusta do 3. septembra. 

Ministar odbrane čestitao je pripadnicima Vojske Srbije Milošu Četroviću i Ivanu Miloševiću, kao i Miroslavu Ljiljaku i Goranu Stankoviću, osvajanje srebrne i bronzane medalje u disciplini „Vojni reli“ na Međunarodnim igrama u Ruskoj Federaciji.

– Nakon šest godina kontinuiranog učešća na Međunarodnim vojnim igrama, ponosni smo što je ove godine Srbija i jedan od 11 koorganizatora vojnih igara, koje su jedno od najvećih vojnih takmičenja na svetu. Imamo čast da takmičenje jedinica vojne policije “Čuvar reda” bude organizovano u našoj zemlji i hoću da se zahvalim ljudima iz vojske koji su sve izvanredno organizovali i koji su se potrudili da svi učesnici budu zadovoljni uslovima – rekao je ministar Stefanović.

On je zahvalio ambasadoru Bocan-Harčenku i Ruskoj Federaciji na ukazanom poverenju da organizujemo ovakve igre, ukazujući da je to još jedna od potvrda naših bliskih, bratskih, prijateljskih odnosa, ne samo dve vojske, već i naše dve zemlje i naša dva predsednika.

– Naši vojni poligoni „Žiča“ i „Beranovac“ u Kraljevu su spremni i očekujem da organizacija bude savršena i da u potpunosti opravdamo poverenje koje nam je dato. Hteo bih da poželim dobrodošlicu timovima iz Rusije, Kazahstana, Katara, Irana i Kipra – naglasio je Stefanović.

Ministar odbrane uputio je zahvalnost i predstavnicima vojski iz Egipta, Belorusije, Grčke i Mađarske, koji su tu u svojstvu posmatrača, uz nadu da će u narednim godinama ovo takmičenje biti još masovnije i da će i druge vojske učestvovati i pokazati svoju sposobnost.

On je, takođe, pozvao i sve građane da se pridruže ceremoniji svečanog otvaranja takmičenja, u nedelju, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, u 20 sati.

– Takmičenje se sastoji iz četiri faze, a građani će moći da pogledaju treću i četvrtu fazu “patrolnu stazu” i “trku heroja”. Ove dve discipline su suštinski i najatraktivnije za građane. Kao ministar odbrane, pozivam naše građane da bodre timove Vojske Srbije i da im pruže podršku u ovom takmičenju, ali zaista želim i da iskoriste priliku da vide koliko su vojni policajci obučeni i koliko složen posao rade – ocenio je Stefanović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here