Pixabay.com
Crvena panda

Čuvari zoološkog vrta Adelaida, u istoimenom australijskom gradu, uhvatili su mužjaka crvene pande koji je pobegao u petak ujutru, saopštio je direktor te ustanove Fil Ejnsli.

Životinja je primećena na smokvi u obližnjem parku, prenosi AP.

Sedmogodišnja panda po imenu Ravi stigla je u zoološki vrt Adelaida prošle nedelje nakon što je dovedena iz drugog zoološkog vrta u nadi da će se pariti sa ženkom po imenu Mišri.

Ejnsli je naveo da su čuvari zoološkog vrta proveli jučerašnji dan pokušavajući da namame Ravija da siđe sa smokve nekim od njegovih omiljenih jela, uključujući bambus i kukuruz šećerac, ali pošto u tome nisu uspeli, na kraju su ispalili strelicu za uspavljivanje.

– Koristili smo nekoliko različitih uređaja za ispaljivanje strelica. Zatim smo ga konačno pogodili i onda smo morali da čekamo oko 15 minuta da lek deluje, Ravi je dobro. Biće smešten u bolnicu za životinje, gde će provesti naredna dva ili tri dana. Samo želim da budem siguran da je zdrav i da se oporavio od svoje avanture – izjavio je Ejnsli za australijske medije, prenosi AP.

Ejnsli je rekao da su otkrili da je Ravi pobegao iz svog ograđenog prostora u petak ujutru i da su u početku usmerili njihovu pažnju na zoološki vrt, pretpostavljajući da se on nalazi na jednom od tamošnjih velikih stabala.

Tek u nedelju ujutru, čuvar zoološkog vrta ga je primetio na smokvi u obližnjoj botaničkoj bašti.

Ejnsli je izjavio da će pregledati snimke sigurnosnih kamera zoološkog vrta kako bi otkrio kako je Ravi pobegao.

“Znamo da su crvene pande neverovatno okretne i poznate po tome što su eskapolozi“, naveo je on, misleći na razvijenu sposobnost crvenih pandi da pobegnu iz zarobljeništva, prenosi AP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here