Promo
Sicilijanski tenor Angelo Fiore

Kraj leta obeležiće veličanstvena noć pod zvezdanim nebom uz virtuoznu muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS, koji će 30. avgusta udružiti snage sa jedinstvenim finskim sastavom Apokaliptika i na novobeogradskom platou na Ušću svim Beograđanima, ali i posetiocima glavnog grada, prirediti nezaboravnih sedam sati vrhunskog programa.

Noć muzike“ ove godine će ugostiti tenora izvanrednog talenta Anđela Fiorea, koji će kao specijalni gost i solista nastupiti zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Horom RTS. Operski pevač, poreklom sa Sicilije, svojim raskošnim glasom osvojio je publiku iz Njujorka, Minhena, Milana i brojnih drugih svetskih centara kulture.

Sicilijanski tenor Angelo Fiore

Anđelo je nastupao u najčuvenijim operskim teatrima širom sveta, a u Beogradu ćemo imati priliku da ga slušamo zajedno sa našim proslavljenim dirigentom Bojanom Suđićem u okviru programa „Top klasika“, kojim će publici dočarati fragmente najlepših dela Stevana Hristića, Đuzepa Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Đakomo Pučinija, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

U drugom delu programa, posetioci će uživati u originalnoj i moćnoj interpretaciji najvećih hitova legendarnog američkog benda Metalika u izvođenju jedinstvenog svetskog fenomena Apokaliptike. Ovaj nesvakidašnji gudački sastav četvorice virtuoznih čelista, koji je proslavio dvadesetogodišnjicu bogate karijere, dovešće do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća.

Usled velikog interesovanja publike, ovogodišnje izdanje, sada već tradicionalne „Noći muzike“, preseljeno je na najveću koncertnu lokaciju, plato novobeogradskog Ušća, što će omogućiti da ni jedan ljubitelj vrhunske muzike ne ostane uskraćen i pred vratima festivala.

Kao i proteklih godina, ulaz za ovu uzbudljivu kulturnu manifestaciju ostaje slobodan i to uz aplikaciju KeepApp, koja se besplatno može preuzeti za korisnike Andrioda i iPhone-a. „Noć muzike“ koja je prethodnih godina okupljala preko 45.000 posetilaca svih generacija, ove godine održaće se u okviru Cloud platforme, a događaj su podržali Ministarstvo pravde, grad Beograd i CEBEF.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here