EPA
Novak Đoković

Legendarni američki teniser Džimi Konors veruje da Novak Đoković nije rekao poslednju reč i da će se vratiti na pravi put posle poraza u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera.

Novakovi kritičari su postali glasniji nakon ispadanja srpskog asa u polufinalu prvog grend slema u sezoni, što mu se nije desilo nikada u karijeri.

Đoković je i dalje prvi na ATP listi, a naredni turnir će mu biti Indijan Vels, koji je na programu od 6. do 17. marta. Konors veruje da će Novak vrlo brzo biti onaj stari i da je napad na ostale grend slemove izvestan.

– Federer je otišao. Nadal je povređen, ali je “Džoker” i dalje živ, ne otpisujte ga. Probaće da nađe način i učini sve što može da se vrati na pravi put i osvoji Rolan Garos, Vimbldon i US open do kraja godine – rekao je Konors, osvajač rekordnih 109 ATP titula, od toga osam grend slem trofeja.

Konors je poznat kao neko čija je karijera trajala prilično dugo, pošto se tek u 44. godini povukao.

S druge strane, nekadašnji finalista Australijan opena Arno Kleman nije toliko optimističan.

– Oduvek smo se pitali ko može da pobedi Đokovića na betonu i travi, a sada imamo igrača koji ga je triput pobedio na betonu – kaže Francuz i dodaje:

– Dovedena je malo u pitanje vizija koju imamo o Đokoviću. U Melburnu smo prvi put rekli sebi da izgleda u skladu sa godinama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here