commoswikipedia.org/mediaportal.vojvodina.gov.rs
Željka Cvijanović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je skandalozna, krajnje neodgovorna i za svaku osudu izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnadka da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poziva na novi rat.

Ona je u izjavi za Srnu ocenila da je Crnadkova izjava u funkciji unošenja nemira kod naroda i podsticanja stranaca da po ko zna koji put zaštite SDA i političko Sarajevo i svoju oštricu usmere na Republiku Srpsku.

Komentrarišući izjavu Crnadka da najave SNSD da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju “veliku ludost i poziv na novi rat”, Cvijanović je podsetila da su i njegove prethodne izjave o nekim drugim većinama za formiranje Saveta ministara “jednako besmislene, znajući kako stvari stoje u Domu naroda”, prenosi RTRS.

Predsednica RS je istakla i da se Crnadak i Mirko Šarović grčevito bore da zadrže svoje fotelje u Sarajevu, uprkos činjenici da su izborni gubitnici i da je to jedini razlog za njihove izjave.

– Građani Republike Srpske očekuju da se poštuju njihova Ustavom zagarantovana prava, uključujući pravo na predstavljanje u skladu sa njihovom izraženom izbornom voljom. Prema tome, i ovu izjavu Crnadak je dao nadajući se da će mu sarajevsku ministarsku fotelju očuvati neko drugi, a ne građani na izborima. Priča o ratu je neodgovorna glupost – poručila je Cvijanović.

1 COMMENT

  1. Ovo nisu reci mrznje, ovo je cinjenica, Hrvatska je uvek bila ustaska a nikada nije platila za zlocine iz prvog i drugog sbetskog rata, da ne spominjem koga su izabrali za sveca! To je cinjenica, ne da nas ne vole, sta imaju da nas vole, ponizavaju nas na sve moguce nacine i iskrivili su sliku nase regularne borbe protiv ustasa 90-tih! Mi smo nauceni da prastamo, sto je previse, previse je, a i dosta je bilo njihovih iskrivljenih, navodno, pogleda na istoriju ,
    jer ni sami ne veruju u to, njihove hrvastine!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here