Kabinet predsednika Republike Srpske
Željka Cvijanović

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je “neverovatno šta sve mora da se sluša od ambasadora i raznih međunarodnih predstavnika” i ocenila da “sve to postaje više nego degutantno”.

– Prvo nam iz OHR-a dolazi more netačnih informacija o imenovanju visokih predstavnika, da bi Kristijan Šmit bar tako, izvrtanjem činjenica, pribavio sebi legalitet, iako nije prošao proceduru predviđenu Dejtonskim sporazumom – izjavila je Cvijanovićeva.

Ona dodaje da američki ambasador “objašnjava” da Milorad Dodik, koji godinama izlazi na izbore i pobeđuje, ne govori u ime svih građana Republike Srpske pretendujući da on kao strani ambasador govori u njihovo ime.

Cvijanovićeva je rekla da je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi u intervjuu pomenuo Milorada Dodika 13 puta i upitala se da li je to normalno.

– Ovo sve postaje više nego degutantno, a namera je obračun, prvenstveno sa Miloradom Dodikom, ali i svima onima koji žele da sprovode svoj politički mandat u skladu sa izbornom voljom – ocenila je Cvijanović.

Prema njenim rečima, njima smeta što u tim političkim mandatima izabrani nastoje da stanu na kraj raznim mešetarenjima i manipulacijama oko ustavnih rešenja kojima se pokušava sprovođenje nelegalne centralizacije BiH.

– Oni hoće da potčine i umanje realni ustavni kapacitet Republike Srpske stvarajući neki izmišljeni ustavni kapacitet koji BiH nije dobila Dejtonskim sporazumom – naglasila je Cvijanović i dodala da je takvo manipulisanje Ustavom samo štetilo BiH.

– Krajnje je vreme da se prestane sa takvim eksperimentisanjima – poručila je Željka Cvijanović.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here