PKS
Marko Čadež

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, potpisali su danas Sporazum o saradnji PKS i resornog ministarstva koji predviđa jačanje zajedničkih aktivnosti sportskih orgnaizacija i poslovne zajednice sa ciljem unapređenja sportske privrede i promocije domaćih brendova u zemlji i inostranstvu.

Predviđeno je osnivanje Saveta za privredu i sport u okviru PKS, primena inovativnih rešenja u sportu kroz razvoj Sport-tech industrije, kao i osnivanje haba za profesionalne sportiste koji su završili karijeru i njihovog uključivanja u privredne aktivnosti.

„Ne postoji logičnija stvar nego da privreda podržava sport, da povezujemo sportske i privredne brendove i promovišemo njihov potencijal. To je ogromna industrija, ali je podjednako važna i nekomercijalna podrška da pomognemo mladim ljudima da postanu vrhunski sportisti”, rekao je Čadež nakon potpsivanja Sporazuma u PKS.

Važno je, po rečima predsednika Komore, da se Sporazum ispuni jasnim i konkretnim aktivnostima, da privreda bude deo tima sportskih manifestacija, da se zajedničkim radom podrži ekonomski rast i ukupan razvoj.

Ministar Udovičić objašnjava da je potpisivanje Sporazuma formalizacija i nastavak dobre sradanje privrede, PKS i Ministarstva omladine i sporta. Ukazuje na velike mogućnosti, prepoznatljivost domaćeg sporta i odlične rezultate, kao i da će sinergija sa privredom doprineti još boljim zajedničkim ostvarenjima. Sporazum je odličan mehanizam da se efikasno povežu klubovi i sportski savezi sa privredom, a nacionalna takmičenja da se predstavi naša turistička ponuda, dodao je ministar. Ova sinergija na najbolji način predstaviće privredu, PKS, naše brendove, našu zemlju u najkvalitetnijem smislu”, poručio je Udovičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here