EPA/Martin Divisek
Svetislav Pešić

Selektor Srbije Svetislav Pešić izašao je posle odrađenog treninga pred medije u Manili i pričao o četvrtfinalnom meču sa Litvanijom koji je na programu u utorak od 10 i 45. Iskusni strateg ističe da su čvrsta odbrana i efikasan napad uslov da se dobije reprezentacija koja je priredila senzaciju na Mundobasketu, savladavši Amerikance.

Srbija je uradila domaći i razbila je Dominikansku Republiku 112:79 i taman kada su svi očekivali da će nam Amerika biti naredni rival, Litvanci su poslali SAD na Italiju. Pešić je imao samo reči hvale za svoje momke.

„Ni juče nije bilo prava na grešku. Takav je sistem takmičenja na prvenstvu sveta i nema nevažnih utakmica. Igrali su izvanredno i pokazali su timsku hemiju. Bilo je 30 asistencija. Tu košarku želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dosta, protiv njih će morati da se igra u odbrani i u napadu. Igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji svoju igru bazira na čvrstoj odbrani. Vrlo su agresivni spolja i iznutra. Protiv Dominikanske Republike je dovoljna odlična odbrana i prosečan napada se dobije meč, a protiv Litvanije izvanredni odbrana i napad. Moramo da imamo jednu od najboljih utakmica do sada da bismo pobedili“ istakao je selektor.

Pešić je zatim poručio da niko iz tabora Srbije nije gledao dvoboj Litvanije i Sjedinjenih Američkih Država, u kom su Evropljani uspeli da prirede čudo.

„To što su radili protiv Amerike nije nam bitno, Nismo ni gledali tu utakmicu. Ta utakmica je pokazala da su čvrsti, da su pobedili na svim mečevima d osada. Potrebna je maksimalna koncentracija kao da igramo četiri utakmice na po 10 minuta. Bez obzira na prvu četvrtinu, šta god da se desi, ulazimo u drugu utakmicu, odnosno četvrtinu i to će biti jako zahtevno“, objasnio je selektor Srbije.

1 COMMENT

  1. Lično, mislim da bi bolje bilo da smo igrali protiv Amerike. Jer, nemamo pritisak da moramo da pobedimo. Njima naidje loš dan – čuda su moguća…
    Ovako, igramo protiv budućih šampiona Mundobasketa i smatram da su nam šanse minimalne…
    Čak, mislim da će nas poniziti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here