Lična arhiva
Teško detinjstvo: David Dimitrijević

Već smo pisali o mukama kroz koje prolazi 13-godišnji David Dimitrijević iz Surčina, težak srčani bolesnik, dirnule su u srce mnoge naše plemenite zemljake, koji s puno ljubavi pomažu ovog bolesnog mališana.

Kad je pročitala ispovest sagovornice “Vesti”, humana dobrotvorka velikog srca Rajka Tarlać iz Sidneja je poslala 300 dolara pomoći Snežani i njenoj deci.

Snežana Dimitrijević nije krila radost i oduševljenje kad je primila novac iz daleke Australije.

– Hvala do neba ovoj plemenitoj ženi. To joj nikada nećemo zaboraviti – kazala je Snežana.

O Davidu se stara majka Snežana, a njene nevolje u srce diraju. Ova samohrana nezaposlena žena pored Davida ima i 12-godišnju ćerku Nadu, a pre osam godina je pobegla od muža nasilnika. Bežala je glavom bez obzira samo da zaštiti decu od nasilja i patnje.

Da podsetimo, njen sin David je kao jedanaestomesečna beba imao dve operacije na srcu i jedva je preživeo. Ima ugrađen pejsmejker. Mališan pije lekove, koji mnogo koštaju, a socijalna pomoć koju Snežana prima iznosi nešto više od 100 evra. Situacija se kod ove žene dodatno zakomplikovala jer je ponovo bila u bolnici sa detetom.

– Oni koji su pogledali Davidove grudi videli su veliki ožiljak po sredini grudnog koša. On je bolestan mališan s ozbiljnom dijagnozom (kardiomiopatija) – pričala je Snežana. Zbog toga je prinuđena da moli za novčanu pomoć.

Snežana svakog meseca plaća kiriju od 150 evra u kojoj živi sa svojom decom, a lekovi koštaju još 60 evra. To znači da joj nije socijalna pomoć nije dovoljna i zato moli humane ljude da je podrže.

Život sa bolešću

Snežana nema nikog ko bi joj pomogao u teškoj situaciji.

– Otkad se moj mališan razboleo nigde ne mogu da radim, jer ne mogu samog da ga ostavim ni na čas. Moram stalno da budem uz njega. Kad se umori, srce počne da mu lupa i dobro je da je majka uz njega – kaže Snežana.