Vesti
Najveći posao bila je fasada, a završavaju se nova ograda i kapija

Radovi na obnovi hrama Svetog Nikole u Blektaunu nastavljaju se punom parom. Ovih dana, završava se nova ograda i kapija, sređuje se krov na crkvi i sali, postavlja se novi ikonostas i crkveni nameštaj, a najveći posao do sada bila je fasada.

Firma AD NSW Painting & Acrilic Rendering, našeg čoveka Dušana Adnađevića, vrhunski je obavila posao i crkva se za svoj pedeseti rođendan spremila kao da je nova.

Ovaj veliki i težak projekat neumorno su dve nedelje realizovali Dušan, Srđan i Mihajlo Adnađević, Željko Vukmirović, Dejan Dronjak, Velimir Kaluđerović, Pavle Kurta i Kosta Furundžić.


Na zajedničkom zadatku u Blektaunu

Da bi se poduhvat sproveo u delo bila je neophodna velika skela koju je majstorski postavila firma Sydney Hoist and Scaffolding, još jednog našeg čoveka Aleksandra Manojlovića. Pored njega u akciju se uključio i Miroslav Babić koji je nahranio neimare.
Još je dosta posla ostalo, ali u Blektaunu su sigurni da će do Svetoga Nikole sve biti završeno. Pored pomenutih, u projektu su aktivni i Master Coating firma za farbanje Stevana Ćuka, Vusovic Steel Dragana Vusovića, keramičar Radenko Rako Durutović, Stevo and Sons Carpentry Stevana Ubiparipovića, i mnogi drugi o kojima će se tek čuti.

Trebalo bi napomenuti da se putem internet kampanje za sakupljanje sredstava u akciju uključila cela parohija, kao i šira zajednica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here