EPA/James Ross
Novak Đoković

Novak Đoković je posle 24. osvojene grend slem titule širom sveta prihvaćen kao najbolji u istoriji, ali, poznato je kakav odnos neki imaju prema njemu. O tome je govorila i bivša francuska teniserka Marion Bartoli koja je istakla da bi Nole imao statuu u svakom gradu da je Amerikanac.

Novak ponosno ističe uvek da je iz Srbije, a svestan je i on da bi na njega gledali drugačije da je iz neke druge zemlje, što je već i sam ranije izjavio.

Sada se na to nadovezala Bartoli.

– Dobro znamo da je Novak Amerikanac, sa 24 grend slema, 39 mastersa, šest Završnih turnira, rekordom u broju nedelja na prvom mestu, on bi imao statuu u svakom gradu. Nema, samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju istoriju – rekla je bivša šampionka Vimbldona.

Podsetila je i na one sramne scene iz Australije.

– To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i pre odlaska bio u pritvoru, stavili biste ga u Netfliks seriju, ne bismo verovali – istakla je Bartoli.

Mnogi stavljaju Novaka u vezu sa debatom za najboljeg sportistu u istoriji, uz Majkla Džordana i Muhameda Alija.

– Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti – kaže Francuskinja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here