EPA/Tatyana Zenkovich
Bakir Izetbegović

Lider Stranke demokratske akcije i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović, smatra da bi, da je Ukrajina, kako je rekao, “šapatom pala”, već bilo “otvorenih napada na suverenitet BiH”.

– Ne daj Bože da je Ukrajina šapatom pala, onda bi već gledali majice na stadionu s velikim slovom Z. Bilo bi tu drskosti, bilo bi otvorenih napada na suverenitet BiH, tako da Zelenski faktički bije neku bitku i za nas – rekao je Izetbegović za MTV Igman, prenosi portal Klix.

Izetbegović je ocenio da je za budućnost i na Balkanu vrlo važno to što je Evropa snažno stala u odbranu Ukrajine.

Prema njegovom mišljenju, razlog zašto Evropa pomaže predsedniku Ukrajine je taj što Vladimiru Zelenski, kako je rekao, “vodi rat za njih”.

Govoreći o odnosu međunarodne zajednice prema Bošnjacima, Izetbegović tvrdi da su Bošnjaci glavni saradnici Evrope kada je reč o građanskim pravima i demokratskoj državi.

4 COMMENTS

  1. Pa se ti sada nadas da ce Evropa snazno da stane i iza muslimana u BiH. E, preracunao si se decko, to nije isto.

  2. Паметан коментар! Није пала шапатом али пада уз грмљавину. Не дај Боже да понеке од Балканских “држава” падну шапатом.

  3. bake babin miljenik sine bakire sve ovde mora biti muslimansko bratstvo.london pariz bec madrid berlin lisabo pesta.i naravno vatikan i rim.glavni grad sine je turska,tek kada to ostvaris babo je zadovoljan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here