EPA/Carina Johansen
Ilon Mask

Milijarder Ilon Mask smatra da su mnoge žrtve mogle biti izbegnute da je prihvaćen njegov plan za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji je predložio još 2022. godine.

“Mnoge smrti su se mogle izbeći”, napisao je on na Iksu (bivši Tviter), komentarišući objavu američkog preduzetnika Dejvida Saksa, koji je napisao da bi administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena sada želela da razmotri Maskov mirovni plan.

“Kada je Ilon prošle godine predstavio svoj mirovni plan, sam Zelenski ga je nazvao ‘proruskim’, i (plan) se našao na meti najoštrijih napada na ovoj platformi. Sada bi Bajdenova administracija želela da zaključi ovaj dogovor”, napisao je Saks.

Ruska strana je više puta iznosila svoj stav u vezi sa sukobom u Ukrajini na različitim nivoima. Kako je ranije napomenula zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Moskva je uvek bila i ostaje otvorena za diplomatsko rešenje krize i spremna je da odgovori na zaista ozbiljne predloge, dok je kijevski režim zabranio pregovore sa Rusijom i prekinuo ih.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here