EPA/Boris Pejović
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Iako razmišlja o osnivanju Demohrišćanske partije, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponavlja da u ovom trenutku nema vremena za to, zbog prenatrpanog rasporeda.

– Prirodno je da svaki čovek razmišlja o nečemu što može da bude dobro. Ja u ovom trenutku nemam nameru da ulazim u jedan takav izazov, ali ako se nešto desi u političkom smislu, da ne bi iznevjerio brojna očekivanja građana, tada bi svaki čovek rekao da je prirodno da pokuša još jednom – rekao je Krivokapić.

U Građanskom pokretu URA ne spore premijerovo pravo da osnuje partiju, ali ističu da bi to značilo potpuno novi politički momenat.

– Onda znači da mi više nemamo nestranačku ekspertsku Vladu koju smo formirali 4. decembra prošle godine. Onda je to novi politički momenat u Crnoj Gori – rekao je potpredsednik URE Miloš Konatar.

Na pitanje da li taj novi politički momenat znači nove izbore odgovara:

– Ukoliko taj model više nemamo, onda bismo morali da sednemo za sto i razmotrimo sve opcije. Ne znači nužno da bismo imali izbore, izbori su jedna od opcija, ali u svakom slučaju morali bismo svi da se odredimo u odnosu na tu novu činjenicu.

U Pokretu za promjene mogućnost da premijer osnuje partiju vide kao nepromišljen potez.

– Doći će možda do određenih prelivanja glasova kod određenih struktura koje su u postojećoj vlasti, a ništa se drugo neće desiti. Vrlo nepametan i nepromišljen potez od njegove strane – smatra poslanik PzP-a Branko Radulović.

Ni u opoziciji nameru Krivokapića da u nekom trenutku formira stranku nisu dočekali sa odobravanjem.

– Nešto im je obećano na izborima na jednoj listi i kada je dobio funkciju premijera sada bi da formira partiju. Ima pravo, ali je pitanje legitimiteta i političkog principa da li takve stvari možete raditi u okviru jednog mandata – smatra predsednik SDP-a Raško Konjević.

Predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da izjava premijera nikog nije iznenadila.

– Svima je jasno da ova Vlada nema kapaciteta da iznese reforme i ako to nije bio dovoljan razlog da se ova Vlada rekonstruiše ili da se dese nove izbori, verujem da ni ova izjava premijera Krivokapića neće dovesti do nekih potresa u trenutnoj aktuelnoj većini – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here