EPA/Ali Haider
Dragan Stojković

Sve je spremno za meč odluke u kojem će snage od 20 časova odmeriti Srbija i Švajcarska na SP u Kataru. Iznenadio je kompletnu fudbalsku javnost selektor Dragan Stojković Piksi kada je za meč protiv Kameruna (3:3) ubacivanjem Maksimovića u startnu postavu dodatno (p)ojačao vezni red, ali se protiv Švajcaraca očekuje da Orlovi izlete sa dva napadača.

Kucnuo je čas da Orlovi visoko rašire krila onda kada je to najpotrebnije. Prema informacijama koje stižu iz Dohe i iz kampa naše fudbalske reprezentacije, velika je verovatnoća da će Srbija, koja mora da pobedi Švajcarce kako bi se plasirala u osminu finala Mundijala, zaigrati od prvog minuta sa dva klasična špica.

Društvo bi Aleksandru Mitroviću u napadu, po svoj prilici i svemu onom što se dalo videti na treninzijma i čulo na konferencijama za novinare prethodnih dana, trebalo da pravi Dušan Vlahović koji je spreman!

Te reči je jasno i glasno pred pripadnicima “sedme sile” izgovorio napadač Juventusa.

– Spreman sam. Za Srbiju bih igrao i sa jednom nogom kada bi trebalo – reči su iza kojih stoji Vlahović.

Na taj način se njegova fizička sprema ne dovodi u pitanje, a na selektoru Draganu Stojkoviću je da izabere idealnih 11 koji će se suprotstaviti nezgodnim Švajcarcima, kojima odgovara i nerešen ishod u večerašnjem dvoboju.

Ono što raduje jeste da zdravstveni bilten, prema kojem bi Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, koji su protiv Kameruna zatražili da budu zamenjeni, trebalo da budu na raspolaganju od prvog minuta.

Mesto među stativama tradicionalno je rezervisano za čoveka u kojeg Piksi i Srbija imaju apsolutno poverenje, a to je Vanja Milinković-Savić. Div od 202 centimetra se još tokom kvalifikacija i Lige nacija odličnim partijama i sigurnim odbranama izborio da bude “kec” Srbije ispred Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.

Ispred njega bi trojku u poslednjoj liniji trebalo da čine Nikola Milenković, Miloš Veljković i Strahinja Pavlović.

Pozicije bekova-krila rezervisane su za Andriju Živkovića (desno) koji je pružio fantastičnu partiju protiv Kameruna (3:3), završio je i u timu kola za 2. kolo na Mundijalu, dok će preko puta dejstvovati Filip Kostić.

Dvojica veznih najverovatnije će biti Saša Lukić i Sergej Milinković Savić koji bi trebalo da kvare igru protivnika.

Ključ igre Srbije će kao i uvek biti u rukama najkreativnijeg fudbalera i srpske desetke Dušana Tadića, od kojeg se očekuje da konačno proradi i bude pravi onda kad je to najpotrebnije.

Nedostaje Dušanu taj završni pas koji ga krasi i na koji nas je sve odavno navikao. Fali ta njegova magija i bilo bi savršeno da je baš večeras vidimo na delu.

I kao što je već gore najavljeno, oštrica napada trebalo bi da bude sa dva “sečiva”, a uz rekordera po broju golova za nacionalni tim – Aleksandra Mitrovića, trebalo bi da se nađe Dušan Vlahović, dok će Luka Jović šansu vrebati s klupe.

Ipak, treba ostaviti prostora za Piksijev manevar ili “dribling”, da možda iznenadi i javnost i protivnika, pa da pusti Jovića da izmori Švajcarce, a onda da ih Dušan Silni dokusuri.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here