pixabay.com

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar u intervjuu za Reporteri prokomentarisao je povremene spekulacije o mogućnosti povlačenja američkih trupa sa Kosova, govoreći da trenutno ne postoje planovi za povlačenje američkih vojnih snaga stacioniranih na Kosovu.

– Sjedinjene Američke Države ostaju privržene suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova i trenutno nema planova za povlačenje trupa iz KFOR – otvoreno je odgovorio Eskobar, navodeći da sveobuhvatni sporazum o normalizaciji koji je fokusiran na međusobno priznanje i eventualno članstvo u EU vidi kao najefikasnije dugoročne alate za osiguranje regionalne bezbednosti i prosperitet.

Reporteri ponavlja da je što se tiče konačnog sporazuma, specijalni izaslanik predsednika Bajdena ponovio stav Sjedinjenih Američkih Država da sporazum sa Srbijom treba da se fokusira na međusobno priznanje.

– Cilj SAD je sveobuhvatan sporazum koji normalizuje odnose Srbije i Kosova, fokusiran na međusobno priznanje – rekao je Eskobar.

Eskobar je u intervjuu naveo dalje da će zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Kosova i Srbije boraviti u Prištini, Beogradu i Briselu od 31. januara do 4. februara.

5 COMMENTS

  1. Kakvo povlacenje, kakvi bakraci? Dajte im materijal za zatvore i dobru izolaciju, da im ne bude hladno. Mogu graditi na zemlji kojom su raspolagali njihovi sticenici. Mogu biti samo zamenjeni – za one koji su ih poslali.

  2. Toje svakome jasno nečete se povuči znamo mi to jer gradite nove vojne baze Crnagora,Makedonija,Albanija dok na Kosovu imati vojnu bazu Bonstil 2 Američka največa baza u evropi zauzeli ste 3 medže strateško pod punom kontrolom niste ludi dase povučete imate uslove za odmor na Moru Crnagora Albanija za vas je to raj nazemlji ako zagusti tuste uskočiti u susret jedan drugome 4 Vojne baze u prečniku od 500 km pod punom kontrolom držite 4 Države zašta da odete nebih ni ja dasam na vašem mjestu.

  3. Хоће, хоће. Отићи ће, када дође време. Биће бежанија као из Авганистана.
    А, тада, ослобађамо српску престоницу Скадар, и добар део српских земаља према Драчу.

  4. Sjedinjene Američke Države ostaju privržene suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kosova to jest ostaju privrzene povredi teritorijalnog integriteta Srbije.

  5. Znam vi necete ali kad dodje Keno
    50 000- Ruskih Vojnika sa Srbskom Vojskom onda ce te moliti ali ce biti prekasno ako bog da.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here