Proslavljena američka teniserka posle 14 godina ispala na Australija openu u trećem kolu.

Junakinja dana u Melburnu je 28-godišnja Ćang Vang, koja je na 29. mestu svetske liste vodeća kineska teniserka. Preprečila je put Sereni Vilijams, devetoplasiranoj, koja je od nje starija deset godina, pa će prvi put u karijeri igrati u osmini finala Australija opena. Najdalji domet na turnirima za grend slem joj je četvrtfinale na Ju-Es openu prošle godine, a najčešće je gubila u prvom ili drugom kolu.

Serenu, koja je imala čak 56 neiznuđenih grešaka, savladala je sa 6:4, 6:7 (2:7), 7:5 za 2:41 časa igre. Sledeća protivnica biće joj Tunišanka Ons Džaber (78. mesto), koja je u trećem kolu izbacila Dankinju Karolinu Voznjacki (36) sa 7:5, 3:6, 7:5. Danska teniserka, šampionka 2018, objavila je da završava s tenisom. Koja god da uđe u četvrtfinale, biće joj to prvi put u Melburnu, a igračici iz Tunisa i u karijeri.

Mlađa od sestara Vilijams ima 23 titule s turnira za grend slem. Po tome je rekorderka modernog doba (Nemica Štefi Graf trijumfovala 22 puta). Poslednju je uzela baš u Melburnu 2017. Posle je postala i majka, a kad se vratila, izgubila je po dva finala na Vimbldonu i Ju-Es openu. Kad bi uzela i 24, poravnala bi se u istoriji s proslavljenom australijskom teniserkom Margaret Kort, koja 13 tirjumfa ima pre doba profesionalizma, a 11 u tzv. Open eri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here