Youtube
Raketni sistem S-400

Mogu li vredne informacije da stignu do Rusije?

Zatim, S-400 može gađati mete na niskim i visokim nadmorskim visinama i može uništavati nadolazeće rakete koje putuju velikim brzinama.

Njegove rakete imaju velike manevarske sposobnosti, postižu brzinu od 14 maha (brzine zvuka) i mogu naglo zaokretati, napadati i uništavati mete bez obzira šta mete rade.

Ukratko, smrtonosan je.

Može li S-400 biti uvezan u NATO komunikacijske mreže i može li dobijati vredne podatke o američkim avionima kao što je F-35? S ruskim trenerima i osobljem na terenu, koje deluje kao podrška za S-400, ove vredne informacije mogu lako stići do Rusije. Zbog ovoga je američki predsednik Tramp sankcijama pretio Turskoj ako bude koristila S-400 sisteme.

Sirija i Libija – tačke mogućeg sukoba sa Rusijom

Postoje dodatne brige da se S-400 može koristiti i napadački. Za razliku od Patriota, S-400 može napasti nekoliko letelica odjednom na udaljenosti od 400 kilometara.

To znači da može pokriti većinu Sirije.

Baterija postavljena na granici kod Gaziantepa (Turska) može pogoditi avione iznad Damaska ili Bejruta, a svakako može oboriti svaku letelicu koja poleće ili sleće u rusku bazu Hmejmim kod sirijske Latakije.

Raketni sistem koji dominira vazdušnim prostorom protivnika je potentno oružje i može biti prevaga u strateškom balansu, pa tako učiniti vojnu akciju na terenu dodatno izazovnom.

No, kako god da se koristi, S-400 brine turske susede. Turska bi sa S-400 mogla pokrivati celo područje Egejskog mora i istočnog Mediterana.

Još nije poznato kako bi Rusija mogla reagovati ako se ovaj sistem bude koristio protiv ruskih letelica, a taj scenario je moguć u bližoj budućnosti, pošto dve države podržavaju suprotstavljene strane u Siriji i Libiji.

Bilo na severu Sirije ili središtu Libije, ovo oružje može oboriti neprijatelje bez problema, ali je i glavna meta svakom neprijatelju – izazov i opasnost za sebe odjednom, zaključuje Al Džazira Balkans.

2 COMMENTS

  1. Oće šipak.Svi takvi sistemi tipa S400 S500 Patriot ….imaju mogućnost zakljyčavanja putem globalnih mreža ili satelitskom navigacijom.

  2. Apsolutno se slazem sa tobom. Rusi ne bi dozvolili da prodaju tako napredan sistem a da se nisu prethodno osigurali. Ja sam citao text Ruskog strucnjaka da Rusi uopste ne brinu po pitanju turskog S 400. Mogu slobodno letiti i avioni ali i rakete. To znaci da ga mogu ugasiti ili sta vec kada je u pitanju Rusko naoruzanje itd.. Ni Rusi a ni SAD nisu ludi prodati tako napredne sisteme nekome a da se prethodno nisu osigurali od takvih sistema .. itd itd.. pozdrav

  3. Ma jok uzeli su ga za muzej hahaha. Vidim ovde da se prica o nekim zakljucanima sistemima….Malo vi znate o ugovoru gospodo sve moguce kodove su im dali Rusi jer nisu hteli drugacije da ga kupe Turci .. sve strucnjak do stricnjaka haha

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here