Pixabay

Odlučili ste da renovirate kuhinju i da napravite nešto što će vam biti baš po meri, a u isto vreme funkcionalno. Onda je pravi trenutak da poslušate savete koje za vas imaju dizajneri enterijera. Saznajte kako da se kuhinja što bolje uklopi u prostor i bude funkcionalna. Postoje predmeti koji se često nađu u kuhinji, a dizajneri smatraju da im tu nikako nije mesto.

1. Kuhinjski elementi lošeg kvaliteta

Posebno se odnosi na kuhinje rađene po meri, gde treba pripaziti da šarke vrata ormarića i klizači za fioke budu kvalitetni. I na tome ne bi trebalo da se štedi. I sami znate da ih svakodnevno više puta otvarate i zatvarate, te su šarke i fioke koje se zatvaraju polagano i meko i te kako vredne ulaganja. A nema ništa gore od vrata ormarića koja nisu ravna zbog lošeg kvaliteta šarki.

2. Nedovoljno veliki radni pult

Ključan je za funkcionalnu kuhinju, stoga kod uređenja kuhinje obavezno planirajte dovoljno prostora za pripremu hrane. Ako u kuhinji ima mesta, možete staviti i kuhinjsko ostrvo. Dodatni radni prostor može se dobiti i ako pospremite neke uređaje, kuhinjska pomagala i predmete koji zauzimaju prostor, a koje možete staviti i negde na drugo mesto.

3. Frižider koji nije u ravni sa dubinom kuhinjskog pulta

To jednostavno izgleda čudno i neskladno, slažu se dizajneri enterijera. Stoga, pri biranju kuhinje dobro pazite na dubinu pulta, a pravu dubinu možete postići i ugradnjom manjih kuhinjskih aparata, poput mikrotalasne rerne, ako je to moguće.

4. Previše magneta, crteža i fotografija na frižideru

Vizuelni nered okidač je za stres. Učinite sebi uslugu i maknite suvišne magnete, dečje crteže i fotografije s frižidera. Ako su vam sentimentalna uspomena, negde ih lepo spakujte, pospremite ili uokvirite kako bi izgledali uredno i lepo.

5. Vidljive kante za smeće

Naravno, ukoliko vam dizajn kuhinje to dozvoljava, kantu za smeće obavezno držite u ormariću. Ali ako mora da bude napolju, vodite računa o tome da kanta ima poklopac i da nije potpuno neugledna. Automatska kanta za smeće koja se otvara bez dodira može biti sjajan način za rešavanje tog problema, savetuju dizajneri enterijera.

6. Čudni mirisi

Nije predmet, ali i te kako može narušiti utisak lepo uređene kuhinje. Morate se rešiti užeglih mirisa koji dolaze ko zna odakle. Na primer, pobacajte stare sunđere za suđe, operite kantu od ustajalih mirisa. O tome redovno vodite računa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here